dimarts, 31 de maig del 2011 0 comentaris

INICI INSCRIPCIONS AL CASAL D'ESTIU JULIOL - AGOST 2011


El proper dilluns 6 de juny a les 9h. del matí, s'obre el periode d'inscripcions al Casal d'estiu de Mas Pintat.

L'horari d'atenció serà de 9h. a 13h. i de 16h. a 17,30h. de dilluns a divendres fins al 17 de juny. Recordeu que no es reservarà la plaça via telefònica.

 
L'horari que ofertem aquest any és el següent:

 
  • De 7,40h. a 9h. : servei d'acollida : 8 €
  • De 9h. a 13h :    casal                  38 €
  • De 13h. a 14,15: servei d'acollida : 8 € (amb possibilitat de que porteu la carmanyola amb el dinar del vostre fill)
Les inscripcions son per setmanes i el casal s'inicia del 4 de juliol al 2 de setembre.

 
Les edats son de 1 a 3-4 anys, i germans inscrits fins a 5 anys.  

Cal portar al moment de la inscripció, la documentació següent:

  • Fotocòpia del DNI pare, mare o tutor
  • Fotocòpia del Llibre de Família  
  • Fotocòpia de la targeta sanitària 
  • Fotocòpia del carnet de vacunes 
  • 1 fotografia mida carnet del nen o nena inscrit al Casal

 

dilluns, 30 de maig del 2011 0 comentaris

Xerrada Aquest estiu... protegeix-te del sol. Dimecres 1 de juny a dos quarts de sis


Aquest dimecres 1 de juny a dos quarts de sis de la tarda a Mas Pintat,  professionals farmacèutics, ens parlaran d'un tema que ens preocupa cada estiu.
  • quin factor de protecció he de posar al meu fill?,
  • per cada tipus de pell quin és el més adequat,
  • o cada quan he de ficar la protecció?
  • i si s'acaba de banyar?...
Tantes preguntes que tenim i aquestes noies ens resoldran, amb un power point i una petita demostració escenificada, del que és una realitat habitual a la seva farmàcia.

Us recomeno aquesta xerrada per la salut dels vostres fills.

divendres, 27 de maig del 2011 0 comentaris

Que fem aquest cap de setmana final de maig?

Varies propostes per tota la família:


Aquest cap de setmana 28 i 29 de maig, FIRA D'ENTITATS a la plaça de la  Llibertat  i el Parc de St. Jordi s'omple d'associacions que mostraran a tots els visitats, activitats, tallers i demostracions de les seves entitats.


Dissabte :
  • A les 10h. matí : Taller fem sabó casolà, al EIA- Espai Aigua. Cal inscriure's al 977 010088
  •  Matí i Tarda : Animació al Centre Comercial El Pallol, amb globoflexia, tallers infantils i contacontes en defensa dels animals.

    Diumenge:
    •  Fins a les 13:15: Viatges amb trenet al Parc Ferroviari de Misericòrdia.

    I pels que volgueu fer una petita excursió a l'Espluga de Francolí, amb tallers dolços per petits i grans,. Entreu al programa:

    dimecres, 25 de maig del 2011 0 comentaris

    Celebració del Dia Internacional del Joc a Mas Pintat


    Mas Pintat, organitza aquest dijous 26 de maig, a dos quarts de 6h. de la tarda, una diada per commemorar la celebració del Dia Internacional del Joc.

    El fet d'instaurar el DIA INTERNACIONAL DEL JOC, ens permet recordar a tot el món que jugar és un dret per la canalla -i indispensable també en altres etapes de la vida-i que els adults-pares, mares, educadors, institucions ... - tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc.

    El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és una iniciativa que va néixer el 1998 de la mà de l'Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association), a proposta de la llavors presidenta de l'Associació, Dr Frida Kim. Aquesta proposta va ser confirmada pels membres de la ITLA a l'Assemblea de Japó el setembre de 1999.

    La data escollida va ser el 28 de maig, commemorant la constitució de l'Associació, i se celebra, cada any, el cap de setmana de maig més proper a aquesta data.

    Des d'aleshores, són molts els països que s'han anat adherint a aquesta celebració: França, Suïssa, Corea, Japó, Canadà, Regne Unit, Bèlgica, Espanya, Portugal ....

    Disposar d’un Dia Internacional del Joc és un privilegi perquè ens facilita un moment únic per transmetre a infants i pares, tot jugant, per què és important jugar i per què és un dret emparat en la Declaració dels Drets dels Infants. Ens facilita un marc fabulós per desterrar la creença que jugar és una “bonica forma de perdre el temps” entre activitats serioses i donant-li el valor cultural i pedagògic que és mereix.

    El binomi joc-infant és la millor eina que poden tenir tant els pares i mares, com els educadors, professionals, per que a través d’aquest apareix la motivació per qualsevol tasca, es reforcen els aprenentatges, es fomenta la curiositat i l’espontaneïtat, permet educar la creativitat i l’originalitat, ajuda a creure que res és impossible.

    Mas Pintat, ha preparat per aquesta tarda les següents activitats per les famílies:

    • Un dominó gegant, confeccionat pels propis educadors i amb les imatges del Mas Pintat
    • Una diana amb globus per encertar punteria
    • Bombolles gegants de sabó
    • Circuit d’habilitats amb una gimcana

    És una activitat gratuïta, i només és indispensable venir a passar una tarda de joc en família!

    dissabte, 21 de maig del 2011 1 comentaris

    Revista

    REVISTA NÚM 3 MAS PINTAT FINAL

    divendres, 20 de maig del 2011 2 comentaris

    Que fem aquesta setmana a Reus?

    A REUS AL CENTRE COMERCIAL DEL PALLOL:

    Dissabte 21de maig


    Diada Castellera d’El Pallol
    A les 18.30 h. Diada Castellera amb la participació dels
    Xiquets de Reus, els Castellers de la Vila Gràcia i els
    Xiquets de Tarragona.

    Dia mundial d’Internet
    Durant tot el dia. Podràs gaudir sobre els avantatges
    d’Internet. Xerrades, tallers i ressoldre els teus dubtes. Ofert
    per l’Associació de Cibervoluntaris de Catalunya-Cibercat.


    Comerç Just i banca ètica
    les 18.30 h. Lectures llegides i redactades pels diferents
    nens i nenes de les escoles de la ciutat, sobre comerç just
    i la banca ètica.


    I als tallers de Pallòlia...
    • Al matí. De tot hi ha, en aquest món (expressió amb pintura)
    • A la tarda. Lluç pardalenc o cuc volador (biodiversos)

    dijous, 19 de maig del 2011 1 comentaris

    Un article per pensar: Per què llegir contes als nostres fills?

    Miro el rellotge més mira't de la casa, el de la cuina i penso que ja ha arribat l'hora d'anar a dormir. 

    El meu fill , quan ha escoltat les meves paraules : A dormir!, el primer que fa es anar corrent cap a l'habitació.El primer que penso és,  que bé, avui va de primera, ni ha remugat, de primera!

    Mig minut ha passat quan veus de reüll, que es planta davant la porta de la cuina, i amb una careta que estova  qualsevol humà, et diu:

    - Mami, que m'expliques el conte del Bad Pat i l'Avia de Tutankamon

    El primer que penses, és : Tutankamon ...? a mí ara mateix m'agradaria agafar i anar-me'n cap al vell Egipte, trobar aquesta senyora, i de pas, quedar-m'hi uns dies de vacances, per que m'ensenyes les seves relíquies..

    Aterro al cap de breus segons, davant de la porta de la cuina, on el meu fill està clavat amb els peus descalços i la seva joia a les mans.

    - Si fill, i tant!... anem cap a l'habitació i te l'explico una estoneta.

    - Guai!.... surt un altre vegada el coet, i la Tutankamon sota el braç.

    Ja soc al costat del llit, sec a terra, on ell i jo, viatjarem una estona amb aquest ratpenat i els seus desafortunis... 

    Ep... si ja dorms!.


    A banda de la broma, del petit relat que us he escrit, us transcric un escrit de la Unitat de Cultura Cientifica de la Universitat Autònoma de Madrid, sobre el perquè llegir-los contes.

    Un dels aspectes de la tradició d'explicar contes té a veure amb l'estructura dels relats. L'organització habitual de molts dels contes infantils, proporciona una guia bàsica, que permet als infants, apendre i recrear els propis contes amb facilitat, i compondre les seves històries fruit de la pròpia fantasia. Aquestes estructures recurrents faciliten, també, models més generals, que els infants fan serir per organitzar internament, el món i l'experiència que en tenen.

    Aquests aspectes han estat analitzats per un equip d'investigador de la UAM, que estudien la incidència que té actualment la lectura de contes, en espais públics. La demanda d'espais que proporcionin activitats lúdiques i educatives, és especialment gran en aquests contextos urbans, i les que generen biblioteques, centres cívics i entitats de lleure municipals o de barri, prenen cada vegada més rellevància. És per això qie figures com la del narrador, el rondallaire o el contacontes, que ofereixen lectures públiques, en diversos formats, també guanyen pes i caràcter de referència en el món educatiu i del lleure infantil.

    Submergir-se en el món dels contes és començar a participar en una tradició cultural àmplia i en bona part construïda, que inclou continguts, referents, relats i interpretacions sobre aquests relats. Relats, que conformen un entramat cultural i un patrimoni de tradicions i de folklore concrets.

    dimecres, 18 de maig del 2011 Tags: 0 comentaris

    Dia Internacional de les Famílies




    Tret de sortida del blog de Mas Pintat, en el Dia de Celebració del Dia Internacional de les Famílies, ahir dimarts 17 de maig.

    A les 17:30h. ja començaven a entrar les famílies i un cop abaix just al cap de deu minuts es va iniciar l'acte amb la regidora l'Empar Pont, que va agraïr la projecció que durant aquests tres anys de vida de Mas Pintat. El 5 de maig del 2008, va iniciar el discurs, Mas Pintat estava format per 32 famílies, hores d'ara ja som 486 famílies. Darrera d'aquest projecte hi ha la feina de molta gent, uns que hi son i d'altres que han passat, però que tots han format part.

    Una vegada finalitzat el discurs vaig passar unes imatges del Mas Pintat amb unes paraules del que era abans Mas Pintat :

    Mas Pintat, era una runa del segle divuit. Ubicat davant d'un camp fèrtil, per això sovint se l'anomenava Hort. Controlava l'aigua, tenia una basa, una mina i un pou, amb  l'accés de davant amb la terra, l'horta i unes golfes on es veia clarament el mar.

    El centre d'atenció a la infància i a les famílies de l'Ajuntament de Reus, es va optar per repintar aquest mas, però d'una manera clarament moderna. Pere Folch hi va proposar un seguit d'esferes o planetes que formen part d'un joc continu del pati.

    El Mas li va regalar una sorpresa una sala pintada de tarongers. Ningú tenia notícia que sota una paret emblanquinada, s'amagava un jardí de taronges a punt de collir. D'aquí va sorgir el nomd e Mas Pintat, l'aparició d'aquest Hort Pintat, fou la recompensa.

    Seguidament, el Mag Nebur va amenitzar l'esdeveniment a totes les famílies assistents. Al patí amb la seva paradeta de colors, estava la Sra. Piruleta, que anava pintant cares de la canalla que s'apropaven.

    Pel mateix dia, es va acondicionar l'espai històric del Mas, on els antics rentadors cobren vida amb una mostra fotogràfica de la importància del safareig per les dones i el seu significat, i amb estris utilitzats en l'època, com pales, sabons, roba de cotó, cistells de vímet.

    No va falta una coca amb xocolata exquisida, del nostre veí del carrer Orient.
    Va ser una tarda plena d'emocions, sobretot pel comiat de l'Empar Pont, que ens ha deixat un projecte, que el tirarem endavant junt amb tots vosaltres.

    GUANYADORS DE L'ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA NUM. 3 DE MAS PINTAT.

    De tots els articles que han participat en la redacció de la revista, vam escollir i premiar les següents famílies:
    • NISA LÓPEZ
    • BROSA IVERN
    • PEREZ MARTÍ
    • BAIGES ILLARRAMENDI
    • FERRI CONCA
    • BALCELLS
    • MUÑOZ
    • VERA QUEVARA
    El premi ha estat unes entrades per poder visitar el ZOO de Valls!... FELICITATS FAMILIES!!

    dimarts, 17 de maig del 2011 0 comentaris

    Inaugurem el blog de Mas Pintat, el Dia Internacional de les Famílies 17 de maig de 2011