dimecres, 25 de maig del 2011 0 comentaris

Celebració del Dia Internacional del Joc a Mas Pintat


Mas Pintat, organitza aquest dijous 26 de maig, a dos quarts de 6h. de la tarda, una diada per commemorar la celebració del Dia Internacional del Joc.

El fet d'instaurar el DIA INTERNACIONAL DEL JOC, ens permet recordar a tot el món que jugar és un dret per la canalla -i indispensable també en altres etapes de la vida-i que els adults-pares, mares, educadors, institucions ... - tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc.

El DIA INTERNACIONAL DEL JOC és una iniciativa que va néixer el 1998 de la mà de l'Associació Internacional de Ludoteques, ITLA (International Toy Library Association), a proposta de la llavors presidenta de l'Associació, Dr Frida Kim. Aquesta proposta va ser confirmada pels membres de la ITLA a l'Assemblea de Japó el setembre de 1999.

La data escollida va ser el 28 de maig, commemorant la constitució de l'Associació, i se celebra, cada any, el cap de setmana de maig més proper a aquesta data.

Des d'aleshores, són molts els països que s'han anat adherint a aquesta celebració: França, Suïssa, Corea, Japó, Canadà, Regne Unit, Bèlgica, Espanya, Portugal ....

Disposar d’un Dia Internacional del Joc és un privilegi perquè ens facilita un moment únic per transmetre a infants i pares, tot jugant, per què és important jugar i per què és un dret emparat en la Declaració dels Drets dels Infants. Ens facilita un marc fabulós per desterrar la creença que jugar és una “bonica forma de perdre el temps” entre activitats serioses i donant-li el valor cultural i pedagògic que és mereix.

El binomi joc-infant és la millor eina que poden tenir tant els pares i mares, com els educadors, professionals, per que a través d’aquest apareix la motivació per qualsevol tasca, es reforcen els aprenentatges, es fomenta la curiositat i l’espontaneïtat, permet educar la creativitat i l’originalitat, ajuda a creure que res és impossible.

Mas Pintat, ha preparat per aquesta tarda les següents activitats per les famílies:

  • Un dominó gegant, confeccionat pels propis educadors i amb les imatges del Mas Pintat
  • Una diana amb globus per encertar punteria
  • Bombolles gegants de sabó
  • Circuit d’habilitats amb una gimcana

És una activitat gratuïta, i només és indispensable venir a passar una tarda de joc en família!

No Response to "Celebració del Dia Internacional del Joc a Mas Pintat"

Publica un comentari a l'entrada