dimecres, 18 de maig del 2011 Tags: 0 comentaris

Dia Internacional de les Famílies




Tret de sortida del blog de Mas Pintat, en el Dia de Celebració del Dia Internacional de les Famílies, ahir dimarts 17 de maig.

A les 17:30h. ja començaven a entrar les famílies i un cop abaix just al cap de deu minuts es va iniciar l'acte amb la regidora l'Empar Pont, que va agraïr la projecció que durant aquests tres anys de vida de Mas Pintat. El 5 de maig del 2008, va iniciar el discurs, Mas Pintat estava format per 32 famílies, hores d'ara ja som 486 famílies. Darrera d'aquest projecte hi ha la feina de molta gent, uns que hi son i d'altres que han passat, però que tots han format part.

Una vegada finalitzat el discurs vaig passar unes imatges del Mas Pintat amb unes paraules del que era abans Mas Pintat :

Mas Pintat, era una runa del segle divuit. Ubicat davant d'un camp fèrtil, per això sovint se l'anomenava Hort. Controlava l'aigua, tenia una basa, una mina i un pou, amb  l'accés de davant amb la terra, l'horta i unes golfes on es veia clarament el mar.

El centre d'atenció a la infància i a les famílies de l'Ajuntament de Reus, es va optar per repintar aquest mas, però d'una manera clarament moderna. Pere Folch hi va proposar un seguit d'esferes o planetes que formen part d'un joc continu del pati.

El Mas li va regalar una sorpresa una sala pintada de tarongers. Ningú tenia notícia que sota una paret emblanquinada, s'amagava un jardí de taronges a punt de collir. D'aquí va sorgir el nomd e Mas Pintat, l'aparició d'aquest Hort Pintat, fou la recompensa.

Seguidament, el Mag Nebur va amenitzar l'esdeveniment a totes les famílies assistents. Al patí amb la seva paradeta de colors, estava la Sra. Piruleta, que anava pintant cares de la canalla que s'apropaven.

Pel mateix dia, es va acondicionar l'espai històric del Mas, on els antics rentadors cobren vida amb una mostra fotogràfica de la importància del safareig per les dones i el seu significat, i amb estris utilitzats en l'època, com pales, sabons, roba de cotó, cistells de vímet.

No va falta una coca amb xocolata exquisida, del nostre veí del carrer Orient.
Va ser una tarda plena d'emocions, sobretot pel comiat de l'Empar Pont, que ens ha deixat un projecte, que el tirarem endavant junt amb tots vosaltres.

GUANYADORS DE L'ARTICLE PUBLICAT A LA REVISTA NUM. 3 DE MAS PINTAT.

De tots els articles que han participat en la redacció de la revista, vam escollir i premiar les següents famílies:
  • NISA LÓPEZ
  • BROSA IVERN
  • PEREZ MARTÍ
  • BAIGES ILLARRAMENDI
  • FERRI CONCA
  • BALCELLS
  • MUÑOZ
  • VERA QUEVARA
El premi ha estat unes entrades per poder visitar el ZOO de Valls!... FELICITATS FAMILIES!!

No Response to "Dia Internacional de les Famílies"

Publica un comentari a l'entrada