dissabte, 24 de novembre del 2012 0 comentaris

Dimecres 21/11 2a part


Aquest Dimecres al programa del Canal Reus TV "Avui per demà", em van entrevistar per parlar de la importància de l'etapa 0-3 i dels espais familiars com a suport en aquesta etapa, pels pares i mares.

Tot i "el directe" que imposa una mica, i amb la complicitat de la meva companya Núria Saló de l'Escola Bressol Lligabosc, ens vam sortir prou bé. 

L'entrevista va ser més curta del que em pensava. Vaig intentar posar molt ènfasi en la importància dels espais familiars en la vida de l'infant, del paper dels educadors dels espais, de les dinàmiques que planifiquem però no imposem, però que el més important, és la interacció entre les famílies que venen, de les preguntes que es formulen i es resolen i del nostre paper d'acollida i suport en tot moment.


dilluns, 19 de novembre del 2012 0 comentaris




ITINERARI D’ACTIVITATS DE LA DIADA

De 17,30h. a 18,15h.

TALLERS

A LA LUDOTECA 
Taller pinta cares 

AL VESTÍBUL  DE  L’ESCOLA BRESSOL

Taller “confecciona el teu imant”

Taller de “pinta el teu principi”


A les 18,15h.

AL VESTÍBUL  DE  L’ESCOLA BRESSOL

Benvinguda a totes les famílies

Animació infantil amb les “MENU”
(conta contes i animació musical amb coreografia)

A les 18,45h.

Berenar per tots els assistents

Esteu tots convidats!






XERRADA MES DE NOVEMBRE ALS ESPAIS FAMILIARS 

LA FISIOTERÀPIA, GRAN ALIADA EN LA MATERNITAT

Aquest dijous 16 de novembre, la Fisioterapeuta Katy Bonet va oferir una xerrada dins a l'espai familiar nadó, sobre la figura del Fisioterapeuta i l'ajuda que pot oferir en la Maternitat i en qualsevol de les seves etapes.

La sessió la vam obrir a tothom, mares i dones sobretot van ser les assistents, en un acte plé de preguntes i dubtes, el qual va ser molt enriquidor.

Aquí us passo una breu síntesi de la mateixa,
 
Informant, educant  i tractant podem disminuir el risc de patir diferents patologies o disfuncions durant l'embaràs, part o post part com ara: cervicàlgies, lumbàlgies, "ciàtiques", edemes a les cames o braços, restrenyiment, episiotomies, esquinçaments ("desgarros"), incontinència urinària o fecal, dolor pèlvic, disfuncions sexuals, prolapses...aquestes últimes, són tractades pel Fisioterapeuta Especialista en Uroginecologia i Obstetrícia. Aquest, diagnostica l'estat del Sòl Pèlvic (SP), el tracta, l'entrena i el potencia. El SP és el protagonista d'aquesta etapa tan bonica de la vida de la dona, si coneixem què és i sabem la importància que té tenir-lo en bon estat, podrem prevenir les patologies abans citades, entre d'altres.

El Fisioterapeuta Especialista en Uroginecologia i Obstetrícia també ens ajuda a facilitar el procés de dilatació, el part i a recuperar-nos millor en el post part.

Sapiguem que tenir una bona salut del SP millora la nostra Sexualitat, en nostre Dolor Pèlvic (si n'hi ha), i la nostra Higiene Íntima (en cas d'incontinència).