dilluns, 19 de novembre del 2012 0 comentaris



XERRADA MES DE NOVEMBRE ALS ESPAIS FAMILIARS 

LA FISIOTERÀPIA, GRAN ALIADA EN LA MATERNITAT

Aquest dijous 16 de novembre, la Fisioterapeuta Katy Bonet va oferir una xerrada dins a l'espai familiar nadó, sobre la figura del Fisioterapeuta i l'ajuda que pot oferir en la Maternitat i en qualsevol de les seves etapes.

La sessió la vam obrir a tothom, mares i dones sobretot van ser les assistents, en un acte plé de preguntes i dubtes, el qual va ser molt enriquidor.

Aquí us passo una breu síntesi de la mateixa,
 
Informant, educant  i tractant podem disminuir el risc de patir diferents patologies o disfuncions durant l'embaràs, part o post part com ara: cervicàlgies, lumbàlgies, "ciàtiques", edemes a les cames o braços, restrenyiment, episiotomies, esquinçaments ("desgarros"), incontinència urinària o fecal, dolor pèlvic, disfuncions sexuals, prolapses...aquestes últimes, són tractades pel Fisioterapeuta Especialista en Uroginecologia i Obstetrícia. Aquest, diagnostica l'estat del Sòl Pèlvic (SP), el tracta, l'entrena i el potencia. El SP és el protagonista d'aquesta etapa tan bonica de la vida de la dona, si coneixem què és i sabem la importància que té tenir-lo en bon estat, podrem prevenir les patologies abans citades, entre d'altres.

El Fisioterapeuta Especialista en Uroginecologia i Obstetrícia també ens ajuda a facilitar el procés de dilatació, el part i a recuperar-nos millor en el post part.

Sapiguem que tenir una bona salut del SP millora la nostra Sexualitat, en nostre Dolor Pèlvic (si n'hi ha), i la nostra Higiene Íntima (en cas d'incontinència).

No Response to " "

Publica un comentari a l'entrada