dilluns, 11 de febrer del 2013 0 comentaris




ESCOLA DE PARES

XERRADA ADREÇADA A FAMILIES AMB FILLS ADOLESCENTS
31 de gener del 2013

A CÀRREC DE MALLAFRÉ CONSULTORS


"LES XARXES SOCIALS : Fer-ne un bon ús i evitar riscos"
 

Us annexo una petita síntesi que ens han fet arribat la Consultoria que ens va oferir la xerrada:


En primer lloc, hem conegut què son les Xarxes socials, pas a pas i “l'atractiu” que tenen per a nosaltres, la possibilitat que ens ofereixen per poder compartir vivències, informació personal, fotografies i comentaris entre els diferents  contactes, tant coneguts, com no tant coneguts, però que estem disposats a compartir-hi, diferents àmbits de la nostra vida, tot i que siguin privats.


Hem parlat de les diferents Xarxes 2.0, com són Facebook, Twitter, Tuenti, Youtube, Linkedin, de forma individual, reflectint una visió general, els serveis que ens poden oferir. També hem fet referència a les aplicacions de Mòbil, com són WhatsApp, Line i diferents novetats que en el període de preparar la conferencia han sorgit, com son el Gossip i l'Informer, i la seva repercussió a la nostra societat.


En segon lloc, i bàsicament dirigit a la part dels adolescents i pre-adolecents, com a nucli de la població més sensible, hem fet referència als Riscos de les Xarxes socials, sempre fent l'aclariment que les Xarxes en si no son perilloses si no, que es l'ús que sen fa d’elles.


L'Addicció, l’afany de popularitat, la baixa autoestima, la necessitat de sentir-nos valorats ni que sigui de forma virtual, l'exposició de la resposta ràpida INTRO.. INTRO... es porten a augmentar el temps de connexió i reduïr el temps de relació amb la societat.


Podríem dir que,  “en el moment actual, tenim un ALT desenvolupament tecnològic i un BAIX desenvolupament social “.


També hem donat un seguit de pautes i recomanacions per poder tenir una Navegació Segura, com son:


Saber que el nostre fill, fins els 14 anys necessita el nostre consentiment per formar part d'una Xarxa Social, llegir les Condicions d’ús i la Política de Privadesa abans d’afegir qualsevol aplicació, situar l'ordinador en un lloc comú i visible de la casa, establir uns horaris per poder combinar, Internet, estudis i els amics “reals”, NO quedar mai amb cap “suposat amic d’Internet”, utilitzar contrasenyes i les Eines de Control Parental, que millor ens pugin ajudar.



Però sempre tenim de recordar que,  la millor Eina de Control Parental som els pares, tenim de educar-los dins al Respecte, la Responsabilitat i el Seny, de la mateixa manera que en altres àmbits de la seva vida.


Parleu amb ells i escolteu les seves histories i inquietuds.  És molt important que comptin amb vosaltres i puguin tenir la confiança suficient per explicar-vos, que li ha passat.


Aconselleu als vostres fills, que es relacionin amb amics reals, que valorin el  somriure que en el temps d'un CLICK REAL, ens ofereix el nostre millor amic o aquella mirada encantadora i fantàstica d’aquella nena tan bonica ....


Ajudeu als vostres fills a construir la Xarxa de la seva vida en un mon real, a entendre que és millor un petó, una abraçada, un somriureque 1.011 suposats amics a Facebook, 1.724 a Twitter., 696 a Linkedin, o rebre 55 WhatsApps en pocs minuts... i a la vegada poder gaudir de les noves tecnologies, saber-les utilitzar i convertir-les en GENIALS

No Response to " "

Publica un comentari a l'entrada